Kan man få minilån trods RKI registrering?

[ad name=”Google Adsense 1″]Som du måske allerede ved, så er en registrering i RKI registret normalt en hindring for at optage nye lån, da en sådan registrering er ensbetydende med, at man ikke har været i stand til at betale hvad man skylder på andre lån (eller på anden måde en kredit man har fået). Det giver normalt også meget god mening hvis man ser det fra långivers synsvinkel, da der alt andet lige, må være en større risiko ved at låne ud til folk der allerede skylder penge og ikke har været i stand til at betale dem.

Mange grunde til RKI listning

Men der kan være mange grunde til at man er havnet hos RKI og indimellem er der også gode grunde, som har været fuldstændigt uforskyldt, men hvor man bare er havnet i en klemme eller på en anden måde en dårlig økonomisk situation som man bare ikke har kunnet se sig ud af. Det behøver ikke nødvendigvis være dårlig planlægning eller manglede vilje til at betale der gør sig gældende.

Derfor er det også trist hvis man virkelig gerne vil gøre en indsats for at betale sin gæld tilbage, men når man ser efter om man kan få et minilån trods RKI registreringen, så løber man ofte panden mod en mur. Stort set alle långivere har i deres regler et afsnit om, at man ikke må stå registreret i nogle af de skyldnerregistre der findes og heraf er RKI bare det største.

En vej ud af gældshullet

Med mindre man virkelig har talegaverne i orden eller på anden måde har mulighed for at komme i en konstruktiv dialog med de forskellige långivere der tilbyder minilån, så kan det være op ad bakke at få sig et nyt lån. Der er nemlig ingen långivere der er interesserede i at løbe en betydelig risiko for at de kan tabe deres penge, når der er rigeligt med andre kunder de kan låne deres penge ud til.

Heldigvis er der en vej ud af hele denne kedelige og låste situation, men det kræver både at du har en vilje og en motivation til at ændre på den situation du er havnet i, samt at du er i stand til at komme i en konstruktiv dialog med en långiver som er villig til at lytte og overveje dine forslag.

Ideen kommer vi nærmere ind på nedenfor, men inden da, så skal det siges, at det ikke bliver let. Du skal formentlig tale med rigtig mange banker, långivere og andre finansieringsinstitutter, inden du når frem til en konkret og brugbar løsning. Så uanset hvor mange afslag du får, så gælder det om at holde fast. Et minilån trods en RKI placering er muligt at gøre noget ved med den rette vilje og vedholdenhed.

Planen til et nyt lån

Uanset om det er en bank eller en anden långiver der skal give dig det nye lån, så vil det hele stå og falde på om du har en god nok plan til hvordan du vil grave dig selv ud af den suppedas du er havnet i. Planen skal være så detaljeret og gennemtænkt, at du kan fremlægge den med overbevisning overfor dem du som gerne vil have til at låne dig penge.

Er du havnet i RKI på grund af et dumt forbrugslån (eksempelvis 10.000 kroner), så er det slet ikke utænkeligt, at du kan få banken til at hjælpe dig videre. I bund og grund handler det om at vise banken (og overbevise dem om) at du kan få vendt situationen.

Har du eksempelvis en plan hvor du med 10.000 kroner på hånden vil være i stand til at generere en månedlig indkomst på 4.000 kroner om måneden (det kunne være at du havde brug for en cykel og en anhænger så du kunne starte med at dele morgenaviser ud), så er det ikke utænkeligt, at en bank vil være villig til at yde dig sådan et minilån.

Det ville betyde, at de ville skulle låne dig 20.000 kroner, så du kunne betale de 10.000 kroner tilbage som du skylder og som ville få dig ud af RKI igen og stadig have pengene til at købe både cykel og anhænger.

Men det er en ting at have en plan. Det er noget helt andet at overbevise banken om at du er et nyt menneske der er villig til at tage hånd om din egen økonomiske situation. Kan du møde op i banken med en stykke papir der allerede viser, at du har fået en avisrute som du snart skal begynde på, samt vise hvad du vil kunne tjene om måneden på den rute, så er du allerede nået langt.

Det er dog stadig ikke sikkert, at banken er overbevist nok til at de vil låne dig pengene, men for at du alligevel kan få noget ud af det, så skal du altid huske at spørge hvad det ville kræve for at de alligevel ville se positivt på situationen. Pres dem til at give dig nogle ideer til hvad du kan forberede og forbedre til dit næste møde i en ny bank. Hver gang du kan lære noget, så er du tættere på at få din plan til at lykkes. I sidste ende er din præsentation og din ide blevet så god, at der helt sikkert er nogen der vil sige ja.

Forvent at de overvåger dig

Når en långiver tager denne slags øgede risici, så vil de udover at kræve en væsentlig højere pris, helt sikkert også overvåge dog nøje for at sikre, at alt kører efter planen. Det kan være at de vil have dig til at komme ind hver 14. dag og beskrive hvordan tingene skrider fremad. Det kan også være, at de kræver at de penge du tjener bliver indbetalt direkte til en konto du ikke kan røre eller måske noget helt tredje.

Sagen er, at den overvågning er noget du må leve med indtil din gæld er ude af verden.

Det vigtige er hele tiden, at huske på, at det mindste fejltrin kan få meget kedelige konsekvenser. Bliv derfor aldrig fristet til at bruge pengene du tjener ekstra på noget andet eller på anden måde begynde at afvige fra den plan du har lagt.

Det ovenstående eksempel vil absolut være realistisk og efter 6-12 måneder vil du ikke bare være ud af RKI, men du vil også være ude af dit banklån og samtidig have en ekstra månedlig indkomst på 4.000 kroner som du kan spare op og bruge til de ting du ønsker dig, så du ikke igen havner i en gældsfælde.

Ovenstående eksempel er som sagt et minilån, men princippet bag kan også bruges hvis du har en stor gæld som har bragt dig i RKI. Planen skal blot være anderledes, da en avisrute nok ikke være nok til at få afdraget den gamle gæld i et tilpas hurtigt tempo til at det vil tilfredsstille banken.

This entry was posted in Billige Lån and tagged , , . Bookmark the permalink.

11 Responses to "Kan man få minilån trods RKI registrering?"

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*