Lån penge til hest

lån til hest

[ad name=”Google Adsense 1″]Uanset om du står foran at skulle købe din første hest eller om du har haft hest før, så er der mange ting du skal tænke over. En af de ting er naturligvis finansieringen af selve købet af hesten, men du skal også tænke over hvordan du har tænkt dig at betale de løbende omkostninger.

Det er ikke nogen billig hobby at have en hest og i denne artikel vil vi prøve at give dig et bedre overblik. Det handler ikke kun om hvor meget du skal låne til at købe hesten eller hvem der er villige til at låne dig pengene, men lige så meget om hvorvidt du har råd til at beholde hesten i det lange løb.

Hvor meget skal man låne?

Hvis du allerede er i gang med at lede efter muligheder for at låne penge til at købe en hest, så har du sikkert et godt overblik over hvad den hest du har forelsket dig i vil koste. Som med så meget andet kan man naturligvis handle om prisen, men det er ikke sikkert, at du kan få det store afslag.

Antager vi for nemheds skyld, at du skal låne 50.000 kroner til køb af hesten, så er det for de fleste mennesker en større udskrivning og ikke noget som man lige har stående på bankbogen. Dertil kommer diverse ekstra udgifter på udstyr, staldplads, foder osv. Hvis du ikke har penge til at betale for de ekstra ting (kan let koste dig 20-30.000 kroner ekstra), så har du et problem når du først står som ejer af hesten.

Tal eventuelt med andre personer som har erfaring med at have hest for at høre hvor mange penge de brugte på alle de indledende ting. Du vil nok blive overrasket over hvor højt beløbet er. Husk at tage det med i dine beregninger når du skal finde ud af hvor mange penge du skal låne.

Inden du går videre til næste skridt og begynder at lede efter steder hvor du kan låne penge til hesten, så bør du have dannet dig et godt billede af hvad det vil koste dig pr. måned at have hesten. Her skal du tænke på udstyr der skal udskiftes, forsikringspræmie, foder, staldplads, træning og hvad der nu ellers er af udgifter man ikke kan komme uden om som hesteejer. Har du ikke styr på den månedlige udgift, så kan det være umådeligt svært at komme til at låne penge.

Hvor kan du låne penge til køb af hest?

Når du har dannet dig et godt overblik, så er tiden kommet til at finde et sted der er villig til at låne dig til købet. Udfordringen når man køber hest (i forhold til at købe bil eller hus) er, at banken ikke er villig til at tage sikkerhed i hesten. Når man køber et hus, så har det en markedsværdi og banken vil kunne sælge det hvis du ikke betaler din gæld. Med en hest, så mister den meget hurtigt sin værdi og derfor ser banken det ikke som et aktiv den kan tage sikkerhed i (der kan være undtagelser med avls heste og lignende).

Du har derfor to muligheder:

  1. Du har noget andet af værdi som du kan stille som sikkerhed for lånet. Det kan være din bil (hvis den er betalt), friværdien i dit hus eller måske en aktiebeholdning.
  2. Du kan låne penge uden at stille sikkerhed, mod at betale en højere rente på lånet

Den første løsning er klart den bedste da du skal betale meget mindre i renter på lånet og dermed bliver det også billigere at have hesten. Det eneste du skal huske på er, at hvis du ikke er i stand til at betale dine månedlige omkostninger til banken, så kommer de og beslaglægger den genstand du har sat som sikkerhed for lånet. Selvom du elsker din hest, så er det måske ikke værd at miste sit hjem over.

Du kan også vælge, at optage et lån uden sikkerhed. Ofte er det svært at få lov til at låne helt op til 50.000 kroner når der ikke stilles sikkerhed, men et alternativ kan være, at optage flere mindre lån.

Det vigtige er blot, at du husker på at den årlige rente og gebyrerne gerne er meget høje og at det derfor bliver urimeligt dyrt for dig, at låne pengene.

Vores anbefaling

Vores anbefaling er, at du låner pengene i banken eller at du i stedet sparer op til at købe hesten kontant. Der er mulighed for at låne alle pengene i din lokale bank uden at du stiller noget til sikkerhed, men det kræver gerne, at du møder op med en detaljeret beskrivelse af hvordan du har tænkt dig at betale pengene tilbage og at du samtidig kan vise, at der stadig er råd til at betale for alle dine normale omkostninger plus de nye månedlige omkostninger der kommer ved at have en hest der skal holdes ved lige.

En god tommelfingerregel er, at hvis ikke du er i stand til at overbevise en bank om at de skal låne dig penge til at købe en hest, så bør du ikke gøre det. Uanset hvor meget du elsker den hest og hvor meget du ønsker dig den, så har banken nu engang forstand på penge og hvis de kan se, at du ikke har råd til det, så låner de dig ikke pengene.

Vælger du alligevel at finde andre måder at finansiere købet på, så vil du i 9 ud af 10 tilfælde finde ud af, at banken havde ret i at du ikke havde råd til det. Desværre er den eneste løsning på det, at du må sælge din elskede hest igen og samtidig tage et stort økonomisk tab på hele situationen. Det vil være ærgerligt at afslutte sit ejerskab på den måde.

This entry was posted in Lån Penge Til and tagged , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*