Lån penge til andelsbolig – Få et andelsboliglån i banken

[ad name=”Google Adsense 1″]For rigtig mange mennesker der gerne vil bosætte sig i en andelsbolig, er det et problem, at man ikke kan optage den samme type lån som man kan hvis man vælger at købe et hus. Når man køber et parcelhus, så kan man normalt låne op til 80 procent af boligens værdi som et obligationslån hos realkreditinstitutterne.

Denne type lån kan ske til både en variable og til en fast rentesats.

Når du skal låne penge til en andelsbolig, så er der desværre ikke den samme mulighed for at få et fastforrentet lån.

I de danske banker findes der i dag to forskellige typer lån som kan bruges til dig som gerne vil købe en andel i en andelsboligforening.

Den ene kaldes et andelsboliglån og er et lån som kan løbe i op til 30 år og som har en variabel rente.

At renten er variable betyder altså også, at din månedlige ydelse vil varierer når renten stiger eller falder. De fleste banker vil være behjælpelige med at vise dig beregninger over hvordan det kommer til at påvirke din økonomi hvis renten pludselig stiger og de vil kunne give dig et overblik over hvor højt rente skal op for at det pludselig kan blive et problem.

På samme måde som du ikke er interesseret i at komme i økonomisk uføre, så er banken heller ikke interesseret i at du kommer det, for det er jo deres penge der er ude at svømme (selvom de har sikkerhed i din bolig).

Ydelsesfri måneder

Når der er tale om andelsboliglån, så har de også muligheden for at du kan indlægge ydelsesfri måneder. Det betyder kort fortalt, at du har mulighed for at aftale med banken, at du i udvalgte måneder ikke betaler hverken renter eller afdrag på lånet.

Vi ved alle, at der kan være måneder hvor økonomien af den ene eller den anden grund er lidt mere presset (sommerferie, jul, vaskemaskinen går i stykker osv.) og så er det rart, at man kan springe en eller flere måneder over.

Du slipper naturligvis ikke for at betale pengene tilbage og din månedlige ydelse vil stige for hver gang du vælger at springe nogle betalinger over, så det er ikke noget du bare skal gøre for sjov. Tag derfor altid en god snak med din bankrådgiver inden du træffer den endelig beslutning om ydelsesfri måneder. Det kunne være, at der var en bedre løsning på problemet.

Få en andelsbolig kredit

En anden løsning hvis du vil låne penge til at købe en andelsbolig er, at optage det der kaldes en andelsboligkredit.

Basalt set, er en andelsboligkredit lidt det samme som at have en kassekredit, men forskellen er blot, at banken tager sikkerhed i din andelsbolig. På samme måde som med førnævnte andelsboliglån, er denne kredit med variable rente og det er derfor en rigtig god ide, at tage en snak med din bankrådgiver inden du træffer den endelige beslutning.

I værste fald kan en misligholdelse af aftalen betyde, at banken sætter dig på gaden og tager din bolig.

Det gode ved sådan en kredit er, at du ikke umiddelbart har nogen fast månedlig ydelse og en bestemt tidsperiode hvor kreditten skal betales tilbage.

Der skal naturligvis betales renter hver eneste måned, så du slipper ikke helt for at betale.

Men det at du selv bestemmer, betyder at du selv kan afdrage hurtigere eller langsommere, alt afhængigt af din økonomiske situation. I perioder hvor det hele går godt kan du afdrage mere på lånet og dermed reducere renteomkostningerne, mens at du i måneder hvor det hele ser lidt presset ud, kan undlade at betale noget og blot lade renterne blive skrevet til din restgæld.

Husk på, at du ikke kan overskride dit kreditmaksimum, så det er altid en god ide, at få afdraget mest muligt på lånet så du har noget råderum hvis tingene pludselig strammer til.

Ser vi på et andelsboliglån i forhold til at have en andelsboligkredit, så er den første den sikreste løsning hvis du ved, at du har svært ved at styre din økonomi og være mådeholden når det gælder.

Tal med forskellige banker

For bankerne er det at låne penge ud en ”vare” og en vare har som bekendt en pris. Derfor er det en god ide, at tale med flere forskellige banker inden du beslutter dig for hvor du skal låne pengene til din nye andelsbolig. Prisen på deres lån varierer nemlig og det er også en god ide, at have et øje på de gebyrer og omkostninger der løber på når man stifter et lån.

Her er derfor 5 links til steder hvor du kan læse mere omkring bankernes udlån til andelsboliger og hvor du også kan finde kontaktinformationer til når du skal sætte et møde op med de enkelte banker.

Danske BankLink
Nykredit Bank – Link
AmagerbankenLink
NordeaLink
Lån & SparLink

This entry was posted in Lån Penge Til and tagged , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*