Lån til motorcykel

Lån til motorcykel

[ad name=”Google Adsense 1″]Drømmer du om at eje en motorcykel så du kan nyde sommeren på de danske landeveje, men har ikke selv råd til at betale for den – så har du alligevel mange muligheder for at udleve drømmen.

Motorcykler fås i mange designs og størrelser og derfor også i mange prisklasser. Både en ny eller en brugt en af slagsen kan nemt koste lige så meget som en ny bil og det er derfor de færreste, der har råd til at betale for den selv.
Derfor findes der flere forskellige finansieringsmuligheder ved køb af motorcykler.

Som billån

I mange banker har du mulighed for at finansiere din nye motorcykel ved hjælp af et almindeligt billån. Derfor vil betingelserne for lånet være de samme som når man køber en bil. Det betyder, at du har mulighed for at låne helt op til 100 % af købesummen ved at stille motorcyklen som sikkerhed for lånet – på den måde undgår du at skulle betale en kontant udbetaling på minimum 20 %.

Fordelen ved billåns-typen er, at renten generelt er lavere. Rentesatsen afhænger dog af om du vælger en fast eller en variabel rente på dit lån.

Lån til motorcykel

På den anden side findes der dog ofte nogle flere betingelser i forbindelse med billånet. Eksempelvis kræver mange banker at løbetiden på lånet ikke er særlig lang, da motorcyklen (eller bilen) efter et vist antal år ikke længere er så meget værd.

Gennem forhandler

Nogle motorcykelforhandlere tilbyder også deres egne finansieringsmuligheder. Du skal dog være opmærksom på, at det sker i samarbejde med et pengeinstitut. Derfor er omkostningerne ofte højere end ved banklån, da forhandleren ud over betaling til banken også selv skal have en fortjeneste ved at låne penge ud.

Banklån

Ud over at låne pengene som et billån, kan du igennem banken også låne penge til motorcyklen ved et forbrugslån. Fordelen ved forbrugslånet er, at du i modsætning til billånet, ikke skal stille nogen form for sikkerhed.

Til gengæld har forbrugslånet den ulempe at rentesatsen er højere og du har derfor større omkostninger i forbindelse med lånet.

Quicklån

Hvis ikke du har mulighed for at optage et lån gennem banken, kan du i stedet låne pengene hos en af de mange internet-udbydere. Her har du mulighed for at låne op til 250.000 kr., uden at der skal stilles sikkerhed i noget.

Mange udbydere har den fordel, at man får hurtigt svar på sin låneansøgning – derfor kan du have pengene i løbet af få dage. Det er derfor en forholdsvis nem måde at låne penge på.

Du skal dog være opmærksom på, at de fleste Quicklåns-udbydere har en meget høj rente på op til 20 %, og der er derfor flere omkostninger forbundet med at låne på den måde.

Derudover skal du også være opmærksom på, at nogle udbydere kræver nogle ekstra gebyrer – eksempelvis i forbindelse med oprettelse, administration eller indfrielse af lånet. Du bør derfor undersøge betingelserne grundigt og sammenligne flere udbyderes tilbud inden du tager din beslutning.

Det er i det hele taget en god idé at indhente tilbud fra flere forskellige steder for at sammenligne omkostningerne (ÅOP), renter, løbetid, osv.. På den måde sikrer du dig, at du finder det lån som passer bedst til netop din økonomi.

Links

Lån som billån: http://www.danskebank.dk/da-dk/Privat/Laan/Bil/Pages/Billaan-produkt.aspx?tab=0#tabanchor
Gennem forhandler: http://www.kok-mc.dk/index.php/Artikler/finans.html
Quicklån: http://www.pengeautomaten.dk/

This entry was posted in Lån Penge Til and tagged , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*