Lån til indskud trods RKI

Lån til indskud trods RKI

[ad name=”Google Adsense 1″]Selvom du er registreret som dårlig betaler i det register, der tidligere var kendt som Ribers Kredit Information (RKI) og som nu hedder Experian, så kan du stadigvæk låne penge til et indskud til en lejlighed.

Du har faktisk minimum to muligheder – den ene er meget dyr, mens den anden er meget billig og meget fordelagtig.

Desværre er den billige og meget fordelagtige løsning også den sværeste at komme i betragtning til, men hvis det lykkes dig, så fås det ikke meget billigere.

De to lånemuligheder

Når du er blevet registreret i RKI, er der en masse døre, der bliver lukket. Du kan f.eks. ikke have et Visa/Dankort mere og du kan ikke låne penge i banken eller hos forskellige kreditfirmaer, såsom GE Money Bank eller L’Easy for bare at nævne to af de mest brugte.

Lån til indskud trods RKIDerfor skal du lede nogle andre steder for at låne penge og mange steder vil dem, der kan låne dig penge, bede om noget sikkerhed i f.eks. en bil eller en båd eller noget andet, der kan sælges, hvis du ikke kan betale.

Renterne på sådan et lån er rigtig høje, for de firmaer der låner ud til mennesker, der er registreret i RKI, ved godt at det måske er sidste udvej for vedkommende. Derfor kommer du ofte til at betale rigtig mange penge for sådan et lån.

Men selvom du er registreret i RKI, kan du godt låne penge af din hjem-kommune.

De har nemlig pligt til at låne dig penge til et indskud til en lejebolig, såfremt du opfylder en række betingelser.

Du må for det første ikke have nogen form for formue – så hvis du har en dyr bil eller en dyr båd, er der ikke noget at gøre.

Så må du heller ikke tjene for mange penge, for så mener kommunen (naturligt) nok, at du selv har råd til at betale.

Men ligger du på en årsindkomst på omkring 210.000 kroner (eller mindre), så kan du godt låne pengene. Du skal så til gengæld acceptere at flytte ind i det, der kaldes en almennyttig bolig, som oftest er en lejebolig, der tilbydes af en boligforening i din kommune.

Det kan være en lejlighed eller slet og ret et værelse (hvis det er et værelse, så må du dog kun tjene godt 140.000 kroner om året). Renterne på sådan et lån er rigtig lave, ja faktisk løber der slet ikke renter på de første 5 år efter, du har fået lånet. Og du skal heller ikke begynde at betale af på lånet de første 5 år.

Den mest fornuftige løsning

Der er ingen tvivl om, at du skal låne pengene hos din kommune. Det er billigst og mest fordelagtigt og giver dig (forhåbentlig) lidt luft i økonomien, så du kan få slettet din registrering hos Ribers Kredit Information og få det økonomiske råderum tilbage igen.

Du vil sikkert kunne få, hvad der synes at være et godt tilbud hos de andre firmaer, men i det lange løb vil det koste dig rigtig mange penge og måske endnu en registrering hos RKI.

Derfor:
Kontakt din kommune, hvis du har brug for lån til indskud.

Links:
Her kan du tjekke om du overhovedet er registreret i Ribers Kredit Information:
www.experian.dk/rki

This entry was posted in RKI and tagged , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*