Lån til gammel bil

Lån til gammel bil

[ad name=”Google Adsense 1″]Hvis du står og mangler en ny eller en ekstra bil, men ikke har råd til at betale i dyre domme for en ny en af slagsen, så findes der også andre billigere alternativer. Der er nemlig tusindvis af brugte biler til salg hver dag. Men selvom bilen er brugt og dermed også er billigere, er det alligevel ikke alle der har mulighed for at finansiere købet selv.

Der findes dog flere muligheder for at låne penge til bilkøbet – også selvom bilen er brugt.

Finansiering via banken

Mange banker tilbyder et billån til køb af brugte biler, som minder meget om et almindeligt billån – til køb af en ny bil. Derfor kan en brugt bil i princippet finansieres på samme vilkår som en ny.

Kendetegnet ved billån i banken er, at det kræves, at du stiller sikkerhed for lånet. I forbindelse med brugte biler, er der dog også visse andre betingelser for hvor gammel bilen må være, for at bankerne vil yde lånet.

Lån til gammel bil

Bilens alder har nemlig stor betydning for, hvor stort et beløb der kan lånes, hvor lang en løbetid der kan fås og hvor stor en udbetaling der kræves.

Hos mange banker fastsættes lånets løbetid på den måde, at der som udgangspunkt gives 10 år minus bilens alder. Dermed kræver det eksempelvis at, et lån til en bil som er 7 år gammel, kan betales tilbage på 3 år.

Hvis der er tale om en ældre bil – dvs. Over 10 år – kan det derfor være svært at få den finansieret igennem banken. Derfor bør du overveje hvilke andre muligheder du har.

Finansiering gennem ejendom

Hvis du er ejer af fast ejendom, kan du ved hjælp af dit boliglån finansiere købet af en gammel bil. Det gøres ved, at du optager lån i boligens friværdi. På den måde overfører du boliglånets lavere renter til bilkøbet, og lånet bliver derfor billigere (i omkostninger) end det ville være med de konkrete billån. Derudover bliver løbetiden også ligeså lang som løbetiden på dit boliglån og du kan derfor opnå nogle lave månedlige ydelser.

Quicklån

Med et Quicklån kan du forholdsvist nemt låne penge til at købe en brugt bil. Der er ikke nogen krav om sikkerhed og du kan låne op til 250.000 kr. Ulempen ved et Quicklån er, at de har meget høje renter end banklån (op til 20 %) – du skal derfor regne med at have højere omkostninger i forbindelse med lånet.

Udbetalingen

De fleste banker og forhandlere kræver i forbindelse med lån til bilfinansiering, at låntageren betaler en kontant udbetaling på minimum 20 %. Der findes dog også forhandlere og banker som vil låne penge ud mod en udbetaling under 20 % eller helt uden udbetaling. Til gengæld kræver det typisk, at bilen er forholdsvis ny eller at løbetiden på lånet bliver under 3 år.

Hvis du ikke selv har mulighed for at betale den kontante udbetaling, kan du også låne pengene til dette. Gennem banken kan det gøres ved et forbrugslån, hvor renten er lidt højere, men der til gengæld ikke stilles nogen krav om sikkerhed.

Hvis ikke du kan låne til udbetalingen i banken, kan den finansieres ved et Quicklån, der som før nævnt har den ulempe at renterne er meget høje – nogle steder helt op til 20 %.

Som med alle andre lån, er det selvfølgelig altid en god idé at sammenligne de forskellige typer af lån med hensyn til omkostninger, gebyrer, løbetid, osv., inden det besluttes hvor og hvordan lånet skal finansieres. Tag eventuelt en snak med banken først, for at høre om du kan lave en fordelagtig aftale med dem.

Links

Guide til køb af brugte biler: http://www.brugtbilguiden.dk/index.html
Lån til bil (op til 8 år): http://www.diba.dk/Bil/
Quicklån: http://www.pengeautomaten.dk/

This entry was posted in Lån Penge Til and tagged , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*