Lån til energiforbedringer

Lån til energiforbedringer

Kan du som mange andre også se fordelen i at spare penge på dine månedlige afgifter til vand, varme og el – så findes hjælpen i form af energiforbedringer til boligen. Det kan blandt andet gøres ved at udskifte dine vinduer og døre eller ved at forbedre isoleringen rundt omkring i huset – mulighederne er mange.

Mange tror, at energiforbedringer er en alt for dyr investering. Men der findes også andre alternativer, som er forholdsvis billige og som nemt kan gennemføres. Med overvejelse omkring energiforbedringer, er det selvfølgelig vigtigt at overveje om de kan betale sig. Det gøres nemmest ved at beregne om, og i så fald hvor hurtigt, forbedringerne kan betale omkostningerne tilbage i besparelser.

Hvis du ikke selv har mulighed for at finansiere de ønskede energiforbedringer, findes der flere måder du kan låne til opgaverne på.

Lån i banken

Realkreditlån:
Med omkostninger på 100.000 kr. eller derover kan du, hvis du har mulighed for det, med fordel optage et realkreditlån, da de i forhold til almindelige banklån har en lavere rente. Til gengæld er der oftest høje oprettelsesomkostninger i forbindelse med et realkreditlån. For at optage et realkreditlån, skal du kunne stille sikkerhed i fast ejendom.

Lån til energiforbedringer

Banklån:
Du kan også finansiere dine energiforbedringer gennem et almindeligt banklån – eksempelvis et forbrugslån. Fordelen ved et forbrugslån er, at du som låntager ikke skal stille sikkerhed i noget. Ulempen er dog, at denne type lån oftest har en højere rente end andre typer banklån.

Nogle banker tilbyder også et decideret energilån, hvor renten ikke er så høj (omkring 6 %). Derfor bør du kontakte din egen bank, for at høre hvilke muligheder du har.

Lån uden for banken

Energiselskaber og leverandører:
Hvis du skal låne til forbedringer for et mindre beløb – eksempelvis til varmepumper eller et solvarmeanlæg, findes der flere energiselskaber, som tilbyder at låne penge ud. Der er dog en række betingelser, som både du som låntager skal opfylde og som produktet der købes skal opfylde.

Nogen leverandører tilbyder også nogle fordele som for eksempel en rentefri eller en betalingsfri måned, men det er altid en god idé at sammenligne lånetilbuddet med bankens for at minimere de årlige omkostninger.

Quicklån:
Quicklån findes hos mange udbydere på internettet. Med et Quicklån er det muligt at låne helt op til 250.000 kr., uden at der stilles sikkerhed i noget. Ulempen ved et Quicklån er, at de har markedets højeste renter – nogle udbydere helt op til 20 %. Sådan et lån bliver derfor dyrt i omkostninger, hvis det betales tilbage for langsomt.

Generelt, inden du optager lån, er det en god idé at sammenligne de forskellige muligheder med hensyn til de årlige omkostninger (ÅOP), afdragenes størrelse og lånets løbetid.

Derudover kan du også komme ud for, at nogle udbydere har mange gebyrer – eksempelvis oprettelsesgebyr, administrationsgebyr eller indfrielsesgebyr. Sæt dig derfor grundigt ind i betingelserne før du vælger, hvordan du vil finansiere dine energiforbedringer.

Links

Lån hos leverandør: http://www.aakoeleteknik.dk/home/finansiering-af-boligvarme
Quicklån: http://www.pengeautomaten.dk/
Energilån, Middelfart Sparekasse: http://www.midspar.dk/content/forside/privat/lan/energilan
Gode råd om små energiforbedringer:
http://www.bolius.dk/alt-om/energi/artikel/syv-nemme-og-billige-energiforbedringer/
http://www.bolius.dk/alt-om/energi/artikel/mindre-energiforbedringer/#Hvad-er-en-mindre-energiforbedring

This entry was posted in Lån Penge Til and tagged , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*