Lån penge til uddannelse – Ikke let, men heller ikke umuligt

Lån penge til uddannelse

[ad name=”Google Adsense 1″]Det kan være svært, hvis ikke helt umuligt, at låne meget store beløb, hvis du er ung.

Uddannelser kan koste alt fra ingenting til tusindvis af kroner, og hvis det sidste er tilfældet så er det problematisk at være ung og ikke kunne stille sikkerhed til at låne.

Der er dog lys i mørket, for det er heller ikke sådan at man ingen penge kan låne. Her får du få et kort overblik over hvad du har af muligheder i den store lånejungle.

Banken er din bedste chance

Lån penge til uddannelseFor at låne de store beløb, er det din generelle økonomi, som afgør hvor høj en rente du får, og hvor mange penge du kan låne. Du står dog ikke i en god situation, hvis du ikke kan stille en rimelig sikkerhed, og der er mange unge som ikke ejer stor værdi.

Hvis du ønsker et mindre beløb, så er der dog gode tilbud at hente, da bankerne ser lån til unge, som en investering i håbet om at de unge fortsat vil benytte banken efter endt uddannelse. Så tag samtalen i banken.

Kreditformidlere (hurtige lån)

Hvis du ønsker at låne beløb i størrelsesordenen max. 50.000, så kan man nu nemt og hurtigt låne i diverse kreditinstitutter. De hurtige lån får du ved bare at sende en SMS eller ansøge over nettet.

De er dog farlige, for eftersom du ikke behøver stille sikkerhed, er risikoen for institutterne stor og det betaler man for. Du skal ikke lade dig lokke af lave renter, da det er de årlige omkostninger i procent (ÅOP), som giver det sande billede af udgifterne ved lånet.

Det er bankerne bare mere tilbøjelige til at oplyse, eftersom for de fleste hurtiglån er ÅOP en ilde hørt sandhed. Den sande fare er, hvis du tager flere af den slags lån og opsamler ”klatgæld”.

Klatgæld er, hvis du skylder penge til høj rente mange forskellige steder, i stedet for at have lånene samlet og opnå fordele den vej.

SU-lån

For studerende er den helt klart billigste lånetype det statsfinansierede, skattefrie SU-lån. Dette er et lån du kan tage under uddannelse, enten for at højne levestandarten lidt eller for at spare op under studiet i et billigt lån.

Du skal først tilbagebetale lånet tilbage fra 1. januar et år efter uddannelsens afslutning til en rente på omkring 4 % fra staten af lånet.

I et almindeligt SU-lån kan du låne op til 2.807 kr. om måneden, men hvis du mangler max. 12 måneder af din uddannelse og ikke længere er SU berettiget, så kan du søge om slutlån. Der kan du låne op til 7.240 kr. om måneden. Du kan altså ende med at kunne låne mange penge gennem et SU-lån, hvis du går på en videregående uddannelse i 3-5 år.

This entry was posted in Lån til unge and tagged , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*