Lån penge til ny campingvogn

Lån penge til ny campingvogn

[ad name=”Google Adsense 1″]Hvis du som mange andre godt kunne tænke dig at nyde ferien i det danske sommervejr eller måske køre sydpå og selv være herre over hvor og hvordan din ferie bliver holdt – så er en campingvogn måske måden at gøre det på.

Campingvogne findes i mange forskellige typer og størrelser, så det er derfor først og fremmest vigtigt at finde en der kan opfylde netop dine behov. Derudover findes campingvogne også i alle prisklasser – og du kan også overveje om det ville være en fordel at købe en brugt en af slagsen.

Men for at kunne beslutte disse ting, er det nødvendigt at vide hvor mange penge du har mulighed for at bruge på campingvognen.

Der findes flere forskellige måder som man kan låne pengene til en campingvogn på. For at vurdere hvilken lånetype der er bedst for dig, bør du sammenligne lånene – bl.a. med hensyn til renter, afdrag og løbetid.

Lån penge til ny campingvogn

Mulighederne

Banklån:
Gennem banken kan du låne til en campingvogn via et forbrugslån. Et forbrugslån har den fordel at du ikke skal stille sikkerhed i noget. Derfor kan du selv bestemme hvad pengene skal bruges til.

Ulempen er dog, at forbrugslån ofte har en forholdsvis høj rente – omkring 8-10 %. Derfor skal du regne med lidt større månedlige afdrag. Desuden kan lånet komme til at koste dig mange penge i renteomkostninger, hvis løbetiden bliver for lang.

Lån som billån:
Nogle udbydere tilbyder at man kan låne penge til en campingvogn som man gør med et almindeligt billån. Det betyder, at du stiller campingvognen som sikkerhed for lånet. Her skal du være opmærksom på, at du – for at få den billigste løsning – selv skal betale en kontant udbetaling (en vis procentdel af campingvognens pris). Det ses f.eks. hos Campingfinans.

Lån i friværdien:
Hvis du er ejer af en fast ejendom, kan du gennem banken låne i ejendommens friværdi. På den måde får du et lån med lavere renter end ved mange andre lånetyper. Samtidig giver det dig en lang løbetid og dermed også muligheden for at have lavere månedlige afdrag.

Quicklån:
Quicklån findes på nettet hos rigtig mange udbydere. Med et Quicklån er det muligt at låne op til 250.000 kr. – mange gange kan lånet optages på under 15 minutter. Fordelen er, at du ikke skal stille sikkerhed i noget.

Ulempen ved quicklånene er dog, at de har en rigtig høj rente og nogle udbydere forrenter deres lån med helt op til 20 %. Derfor er denne type lån en meget dyr måde at låne penge på og du kan ende med at have betalt en stor procentdel af lånebeløbet oveni – i form af renter og gebyrer.

Renter og løbetid

Som før nævnt er det vigtigt at overveje og sammenligne disse typer af lån på baggrund af deres renter og løbetid. Det indebærer bl.a. en vurdering af, om din økonomi kan bære et lån med en variabel rente, hvor du risikerer at det månedlige afdrag bliver større når renten stiger. Hvis ikke du mener der er plads til det, bør du med fordel vælge et lån med en fast rentesats, så beløbet er det samme i hele løbetiden.

Før du vælger hvilket lån der skal finansiere din campingvogn er det også vigtigt at have overvejet hvor lang en løbetid du regner med at lånet får, da nogle af typerne (f.eks. quicklånet) bliver meget dyrt, hvis ikke det bliver betalt af forholdsvist hurtigt.

Links:

www.campingfinans.dk
Lån som billån: http://www.diba.dk/billaan/laan/laan-penge2.html
Flere råd om lån til campingvogn

This entry was posted in Lån Penge Til and tagged , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*