Lån Penge Online – Men læs betingelserne inden du låner

[ad name=”Google Adsense 1″]Det er ikke mange år siden at penge var noget man lånte i banken, hos pantelånere eller hos venner og familie. Dermed ikke sagt, at det ikke længere er gode kilder til et lån, for det er det absolut, men med udbredelsen af internettet er der rigtig mange tjenester der er gået online.

En af de meget populære tjenester der er rykket online er muligheden for at optage lån. Grunden til at det er blevet så populært er, at man ofte ikke behøver at forklare hvad man skal bruge pengene til og i mange tilfælde behøver man heller ikke at stille nogen form for sikkerhed. Går man i banken så skal man ikke kun sidde overfor et andet menneske og fortælle at man gerne vil have et lån, men man skal ofte også begrunde det og så afvente om personen er enig i at det er en god ide.

Der er rigtig mange der har et problem med at skulle forsvare hvorfor de vil låne penge og derfor er muligheden for at låne penge online særdeles tiltrækkende. Man skal naturligvis stadig oplyse hvem man er, men når man slipper for at begrunde hvad pengene skal bruges til, så føles det mere behageligt.

Desværre er det også en af grundende til, at der er rigtig mange der er kommet i en kedelig økonomisk klemme, fordi de har optaget lån uden at tænke sig om. De nemme lån i form af SMS lån hvor man låner over mobiltelefonen eller de såkaldte Kviklån hvor man udfylder en online blanket, har gjort det så nemt, at mange slet ikke tænker og heller ikke læser alle de ting der står med småt.

Læs det der står med småt

De hurtige lån er godt nok nemme at få fingrene i, men de er alt andet end billige. Selskaberne bag de forskellige lån prøver ellers alt hvad de kan for at få det til at se ud som om det er super billigt og noget der virkelig vil kunne gøre en forskel i din hverdag. Men læser man det der står med småt, så kan man se, at det koster rigtig mange penge i renter og gebyrer at optage selv små lån på 500 eller 1000 kroner.

Vores anbefaling er derfor altid at læse betingelserne for lånet.

Hvis vi skal se på et eksempel, så er et selskab som Ferratum interessant at kigge på. På deres hjemmeside kan du se, at de tilbyder lån på mellem 500 til 3.500 kroner og at der er ganske få krav du skal opfylde. Du skal være fyldt 21 år, være bosiddende i Danmark, ikke være registreret i RKI og du skal være kreditværdig. Hvordan de definerer den sidste skal jeg ikke kunne sige.

De har et specielt tilbud til nye kunder, men da det ikke giver udtryk for et ”normalt” lån, så lad os kigge på hvad det koster at låne noget så enkelt som 500 kroner.

Ikke nok med at det koster 100 kroner i gebyr bare for at komme i gang, så koster det yderligere 25 kroner at låne pengene i 30 dage. Det lyder måske ikke af meget, men gøres det op som ÅOP (den årlige rente), så taler vi om mere end 1.300 procent i rente!!!

Har du travlt og nøjes med at læse deres tilbud til nye kunder, så vil du tro, at det er billigt at låne de 500 kroner, men havde du læst det med småt, så havde historien været en anden.

På den positive side skal det dog siges, at det er nemt at låne pengene hos Ferratum og du skal ikke stille nogen form for sikkerhed for de lånte penge, men hvis du på nogen måde har mulighed for det, så vil det være meget bedre og langt billigere, at låne pengene i din bank.

This entry was posted in Internetlån and tagged , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*